Gelatte Jäätelö Liivatte Vai Ei?

Vastaus:

Gelato, eli italialainen jäätelö, valmistetaan yleensä ilman liivatetta. Sen perusainesosat ovat yleensä maitotuotteet (maito, kerma), sokeri, ja makuaineet kuten hedelmät tai suklaa. Gelato on tunnettu sen pehmeästä ja kermaisesta koostumuksesta, joka johtuu matalammasta rasvapitoisuudesta ja suuremmasta ilmamäärästä verrattuna perinteiseen jäätelöön.

Jos kuitenkin tehdään erityisiä gelato-versioita tai halutaan lisätä tiettyjä tekstuureja, jokaisessa reseptissä käytetään joskus liivatetta tai muita stabilointiaineita. Tämä ei kuitenkaan ole tavallista, ja monilla perinteisillä gelato-resepteillä liivatetta ei käytetä.

Jos olet tekemässä gelatoa tai jäätelöä, voit päättää itse, haluatko käyttää liivatetta vai et. Jos tavoittelet perinteistä makua ja rakennetta, voit jättää sen pois.


Lisää vastaus