mitä tarkoittaa lihan parilointi?

Merkitykset

Vastaus:

Lihan parilointi tarkoittaa lihan kypsentämistä parilalla, joka on yleensä ripustettu grillin tai lämmönlähteen ylle. Parilisteen päällä liha kypsyy nopeasti korkeassa lämpötilassa, minkä ansiosta pinta saa kauniin, rapean paistopinnan samalla kun sisus pysyy mehukkaana. Parilointi voi tapahtua myös pannulla, jossa käytetään korkeaa lämpötilaa ja mahdollisesti vähän öljyä. Tämä kypsennystapa on suosittu erityisesti pihvien, kanafileiden ja muiden lihanpalojen valmistuksessa. Pariloiminen tuo esiin lihaan liittyviä makuja ja voi myös lisätä ruokaan miellyttäviä paistopintoja.


Lisää vastaus

Liittyvät vastaukset

MILLÄ KORVATA JOULUNNA lihan?
Onko ahma lihan- vai kasvissyöjä?
Onko ahma kasvis- vai lihan syöjä?
Mitä tarkoittaa parilointi?
Mikä on parilointi?
Sian lihan ystävä?
Turun Sinap-pimies, biomuutikot ja Aurajoen Tursashovi lähti niin sanotusti kaiken lihan tietä. En ymmärrä tämä lause?