Aine jota on lisätty ruoka suolaa?

Vastaus:

Ruokasuola, eli natriumkloridi, on yleisimmin käytetty suola ruoanlaitossa. Sen lisäksi voit löytää erilaisia muita suoloja, kuten kalsiumkloridia tai kaliumkloridia, mutta ne eivät yleensä ole yhtä yleisiä kuin natriumkloridi.

Ruokasuolaan saatetaan lisätä myös muita aineita, kuten:

1. Jodi: Jodattu suola sisältää jodia, joka on tärkeä ravintoaine kilpirauhasen toiminnalle.
2. Rauta: Joissakin maissa suolaan lisätään rautaa ehkäisemään raudanpuuteanemiaa.
3. Folkahappo: Joissain tapauksissa suolaan voidaan lisätä myös foolihappoa, erityisesti raskaana olevien naisten ravitsemuksen tukemiseksi.
4. Sokeri: Sokeria lisätään joskus suolaan estämään sen paakkuuntumista.

Onko sinulla jokin tietty suola tai lisäaine mielessä?


Lisää vastaus