Mihin 3 ryhmään elintarvikkeet jaetaan niiden säilyvyyden mukaan? ?

Vastaus:

Elintarvikkeet jaetaan niiden säilyvyyden mukaan kolmeen pääryhmään:

1. Tuoretuotteet: Nämä ovat elintarvikkeita, jotka ovat vain lyhytaikaisesti säilyviä ja tarvitsevat yleensä jääkaappiolosuhteet. Esimerkkejä ovat tuoreet vihannekset, hedelmät, liha ja kala.

2. Puolivalmisteet: Nämä ovat elintarvikkeita, jotka on käsitelty osittain, mutta jotka tarvitsevat vielä kypsennystä tai valmistusta ennen syömistä. Näihin voi kuulua esimerkiksi pakasteet, kuten pakastettu kala tai syksyn sato, jotka vaativat lämpökäsittelyä.

3. Käyttövalmiit ja säilykkeet: Nämä elintarvikkeet on käsitelty ja pakattu siten, että ne kestävät pitkään ilman erityisiä säilytysolosuhteita. Esimerkiksi säilykkeet, kuiva-aineet (kuten riisi ja pasta) sekä pakasteet, jotka voidaan säilyttää pitkään ennen käyttöä.

Nämä ryhmittelyt auttavat kuluttajia ymmärtämään elintarvikkeiden säilyvyyteen liittyviä vaatimuksia ja säilytysohjeita.


Lisää vastaus