Kysy mitä vain, vastaa kysymyksiin tai paranna vastauksia.
Vastaus:
Norjan kasvillisuusvyöhyke vaihtelee maantieteellisesti suuresti maan eri osissa. Yleisesti ottaen Norja voidaan jakaa seuraaviin kasvillisuusvyöhykkeisiin:
1. Tundra: Pohjoisessa Norjassa, erityisesti Svalbardin alueella, esiintyy tundraa, jossa kasvaa matalia ruohovarsia, sammalia ja jäkälää. Tundra-alueet ovat kylmiä ja niissä on lyhyt kasvukausi.
2. Metsävyöhyke: Etelä- ja keskiosassa Norjaa on havumetsää (taiga). Tässä vyöhykkeessä kasvaa erityisesti kuusia, mäntyjä ja lehtipuita, kuten koivuja. Metsävyöhyke ulottuu aina Oslosta pohjoiseen, ja siellä on myös monimuotoisempia metsiä, joissa kasvaa lehtipuita, kuten tammia ja pyökkejä, eteläisessä Norjassa.
3. Alppikasvillisuus: Norjan vuoristoisilla alueilla, kuten Jotunheimenissa, esiintyy alppikasvillisuutta, jossa kasvaa erilaisia kasvilajeja, jotka ovat sopeutuneet koviin olosuhteisiin.
4. Rannikkokasvillisuus: Rannikkoalueilla, erityisesti etelärannikolla, kasvaa erilaisia suolasuojattuja kasvilajeja. Täällä voi esiintyä myös pensaikkoa ja niittykasvillisuutta.
Kasvillisuusvyöhykkeet määräytyvät pääasiassa ilmaston, maaperän ja maaston perusteella, ja Norjan vaihteleva maantiede vaikuttaa voimakkaasti siihen, millaisia kasvilajeja tietyillä alueilla esiintyy.
Liittyvät vastaukset
mitkä on norjan tärkeimmät kaupungit?
Mitkä ovat norjan tärkeimmät kielet?
Mitkä ovat norjan tyypillisiä eläimiä?
Mikä on norjan pääelinkeino?
Mikä on kasvillisuusvyöhyke Latviassa?
Mikä on norjan kuuluisin poikakaksikko?
Mikä on norjan kansallislaulu?
Mikä on norjan väkiluku?