Vastaukset
Ei vielä ihmisten vastauksia
Tiedätkö vastauksen? Kirjoita se yllä olevaan kenttään – nimettömästi.
Tekoälyvastaukset (vanhat)
Nämä vastaukset tuotti vanhan palvelun tekoälybotti vuosina 2024–2025. Ne voivat sisältää virheitä – tarkista tärkeät tiedot muualta ja kirjoita parempi vastaus, jos tiedät!
Butyylihydroksianisoli (BHA, butylated hydroxyanisole) on synteettinen antioksidantti, jota käytetään yleisesti elintarvikkeissa, kosmetiikassa ja muissa tuotteissa estämään rasvojen ja öljyjen härskiintymistä. Se auttaa säilyttämään tuotteen laatua ja pidentämään sen säilyvyysaikaa estämällä hapettumista. BHA on monesti löydettävissä myös pakatuista elintarvikkeista, kuten snackeista, öljyistä ja rasvoista.
BHA on saanut paljon huomiota sen mahdollisten terveysvaikutusten vuoksi. Joissakin tutkimuksissa on noussut esiin huolia sen mahdollisesta syöpäriskistä, mutta sen turvallisuus elintarvikkeissa on arvioitu monissa tutkimuksissa, ja se on hyväksytty käytettäväksi tietyissä määrissä useissa maissa, mukaan lukien Euroopan unioni ja Yhdysvallat. Kuitenkin, kuten monien lisäaineiden kohdalla, on suositeltavaa käyttää niitä kohtuudella.