Miksi Suomen pääkaupunki on Helsinki?

Helsinki, Suomi

Vastaus:

Voimakasta tahto, suotuisa poliittinen ilmapiiri sekä väittelytaito. Jo 1700-luvulla merkittävät sotapäälliköt olivat asuneet Viaporin linnoituksen suojaamassa Helsingissä. Maaherra Gustaf Fredrik Stjernvall esitti, että pääkaupunki tulisi sijoittaa Helsinkiin. Stjernvall lähetti 25.10.1810 valtiosihteeri Mihail Speranskille asiaa koskevan kirjeen. Stjernvallin ajatus sai tukijan suomalaisesta Gustaf Mauritz Armfeltista. Aika oli otollinen muutokseen myös siksi, että hallituskonselji eli myöhempi keisarillisen Suomen senaatti ja nykyinen valtioneuvosto, oli sijoitettu Turkuun vain vuoteen 1812 saakka. Hallituskonseljin paikka tuli tämän vuoksi harkita uudelleen. Toinen merkittävä seikka oli puolustus. Keisari allekirjoitti reskriptin eli hallitsijan käskykirjeen, jolla Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki.


Lisää vastaus

Vastaaja: user2110667340

Aiemmat vastaukset

Kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoen suulle Forsbyn eli Koskelan keskiaikaisen kylän paikalle 12. kesäkuuta 1550. Kaupungin oli tarkoitus kilpailla Tallinnan kanssa kauppakaupunkina, ja kuningas määräsi Porvoon, Tammisaaren, Rauman ja Ulvilan porvarit muuttamaan Helsinkiin. Joen suuhaarojen väliseen saareen perustettiin kuninkaan­kartano vuonna 1551, ja kaupunkiin rakennettiin kirkko 1553. Ruotsi kuitenkin valloitti Pohjois-Viron ja Tallinnan vuonna 1561, mikä vähensi kuninkaan kiinnostusta Helsinkiin. Helsinki sai tapulioikeudet vuonna 1617, mutta kaupunki pysyi edelleen pienenä ja vaatimattomana, eikä siellä ollut 1640-lukuun mennessä enempää kuin muutama sata asukasta.

no koska helsinki on suomen pääkaupunki

Liittyvät vastaukset

Kuka suomen presidenteistä tuli ensimmäisenä valituksi välittömällä kansanvaalilla ja minä vuonna?
Olen suomen tunnetuimpia huorrrria joten ota ihan iisisti vaan. Tämä viikonloppu ei vaikuta mitenkään maineeseeni tai tunnettuuteeni Ilmeisesti myös suomen ylimielisimpiä ja mielenvikaisimpia. Vaikka olisit kateellinen ja katkera nuorempia tyttöjä kohtaan, ei foorumi ole oikea paikka tällaisten tunteiden käsittelyyn.?
Kummasti tämä suomen paras ja älykkäin palveluntarjoaja joutuu aina vaan tulemaan tänne kehumaan itseään uusilla nimimerkeillä vuodesta toiseen. Siitä voimme asiakkaiden riittävyyden suhteen päätellä jotain.?
8 kirjainta suomen kaupunki?

Liittyvät kysymykset

Mikä on suomen vanhin kaupunki ?
Missä sijaitsee suomen vanhin kirkko?
Mikä joukkue voitti kaikkien aikojen ensimmäsien jääkiekon suomen mestaruuden?
Miksi turskan määrä vaihtelee epäsäännöllisesti suomen rannikolla?
Kuka on suomen paras tiktokkaaja?
8 KIRJAIMINEN suomen KAUPUNKI ?