Millaisiin leivonnaisiin voidaan käyttää kohotusaineeksi soodaa?

Vastaus:

Soodaa käytetään kohotusaineena monissa leivonnaisissa, joissa tarvitaan nopeaa kohoamista. Tässä on joitakin esimerkkejä leivonnaisista, joissa soodaa voidaan käyttää:

1. Banaanikakku - Sooda auttaa kakun kohoamisessa ja tekee siitä maukkaan ja mehevän.

2. Pannukakut ja letut - Käyttämällä soodaa pannukakuissa tai letuissa saat niistä kuohkeita ja ilmavia.

3. Muffinssit - Erityisesti resepteissä, joissa käytetään happamia aineksia, kuten jogurttia tai maustamatonta jogurttia.

4. Keksit - Monet keksireseptit, kuten suklaakeksit, hyödyntävät soodaa kohotusaineena.

5. Pikapullat - Esimerkiksi murotaikina- tai nopea korvapuusti, joissa käytetään soodaa perinteisen hiivan sijaan.

6. Äidin pannukakku - Tämä klassinen resepti voidaan tehdä soodalla, jolloin saavutetaan ilmavuus.

7. Keuruulaiset leivonnaiset - Monissa suomalaisten piparkakkuresepteissä käytetään soodaa.

Muista, että sooda tarvitsee yleensä happaman aineksen (kuten jogurtin, piimän tai sitruunamehun) toimiakseen oikein ja jotta leivonnaisiin ei jää pyrkimystä makua.


Lisää vastaus