Mitä on rasvarännikkä?

Vastaus:

Rasvarännikkä
2 rieskaa
Kuori:
1,5 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
Täyte:
3 dl maitoa
1,5 dl kermaa
1 rkl voisulaa
0,5 tl suolaa
2,5-3 dl karkeita ohrajauhoja
Ensin valmistetaan täyte. Ohrajauhot sekoitetaan kermamaitoon, voisula ja suola lisätään. Seos saa turvota tunnin verran.
Kuoritaikinaa varten sekoitetaan suolalla maustettuun veteen jauhot vähitellen. Käytä sekoittamiseen puukauhaa, kädellä sekoittaminen lämmittää turhaan taikinaa. Pöydälle ripotellaan runsaasti ruisjauhoja, ja taikina vaivataan pöydällä sitkeäksi. Taikina jaetaan kahteen osaan. Niistä muotoillaan taputtelemalla ohuet, pyöreät levyt, joiden reunat nostetaan pystyyn siten, että muodostuu noin senttimetrin syvyinen kuppi. Levyt nostetaan uunipellille ja täyte kaadetaan tasaisesti reunoihin asti. Keskelle täytettä pannaan ruokalusikallinen kermaa (estää ylikiehumisen paistamisen aikana). Paista ränniköitä 300 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Parhaimmillaan rasvarännikät ovat uunituoreina


Lisää vastaus

Vastaaja: user700770023