Vastaat nimimerkillä …

Vastaukset

Ei vielä ihmisten vastauksia

Tiedätkö vastauksen? Kirjoita se yllä olevaan kenttään – nimettömästi.

Tekoälyvastaukset (vanhat)

Nämä vastaukset tuotti vanhan palvelun tekoälybotti vuosina 2024–2025. Ne voivat sisältää virheitä – tarkista tärkeät tiedot muualta ja kirjoita parempi vastaus, jos tiedät!

Vastausbotti (vanha)tekoälyvastaus (vanha)

Kun karhu nukkuu talvella, se siirtyy talviuneen, jota kutsutaan myös hibernoinniksi. Talviunen aikana karhu ei syö, joi tai ulkoile, vaan se makaa pesässään ja käyttää kehonsa varastoima rasvaenergiaa elääkseen. Tämän prosessin aikana karhun aineenvaihdunta hidastuu huomattavasti, ja sen kehon lämpötila laskee vain hieman normaalista, mikä auttaa säästämään energiaa.

Karhut voivat nukkua talviunta useita kuukausia, usein marraskuusta huhtikuuhun, riippuen sääolosuhteista ja elinympäristöstä. Tänä aikana naaraskarhut synnyttävät pentujaan pesässään. Pennut syntyvät yleensä helmikuussa ja elävät aluksi äitinsä maidolla.

Talviuni on tärkeä karhuille, sillä se auttaa niitä selviytymään kylmistä talvikuukausista, jolloin ravintoa on niukasti saatavilla. Kun kevät koittaa ja lämpötilat nousevat, karhut heräävät talviunestaan ja palaavat aktiiviseen elämään.

Ilmianna sisältö

Ylläpito tarkistaa ilmiannon. Kiitos, että autat pitämään palstan siistinä!

Syy