Mitä tarkoittaa tupenrapina? ?

Merkitykset

Vastaus:

"Nyt tulee tupenrapinat" sanonta tarkoittaa suuttumusta, satikutia, selkäsaunan antoa.rnSanonta juontuu pohjanmaalta, missä häjyt vaikuttivat aikoinaan. Ensimmäisillä häjyillä oli pitkät puukot ja pitkät tupet, jotka kävellessä raapivat maata. Niinpä nämä tupenrapinat tiesivät sitä, että häjyt olivat tulossa eikä se tietänyt mitään hyvää.
No ei todellakaan raapineet. Eivät ne sentään miekkoja vyöllään kantaneet. Rapina on syntynyt vyötä riisuttaessa, kun on tarkoituksena ollut "antaa remmiä". Eli pahanenteinen ääni.


Lisää vastaus

Vastaaja: user1232932738

Aiemmat vastaukset

"Nyt tulee tupenrapinat" sanonta tarkoittaa suuttumusta, satikutia, selkäsaunan antoa.rnSanonta juontuu pohjanmaalta, missä häjyt vaikuttivat aikoinaan. Ensimmäisillä häjyillä oli pitkät puukot ja pitkät tupet, jotka kävellessä raapivat maata. Niinpä nämä tupenrapinat tiesivät sitä, että häjyt olivat tulossa eikä se tietänyt mitään hyvää.rnrnNo ei todellakaan raapineet. Eivät ne sentään miekkoja vyöllään kantaneet. rnRapina on syntynyt vyötä riisuttaessa, kun on tarkoituksena ollut "antaa remmiä". Eli uhkaava ääni.

"Nyt tulee tupenrapinat" sanonta tarkoittaa suuttumusta, satikutia, selkäsaunan antoa.
Sanonta juontuu pohjanmaalta, missä häjyt vaikuttivat aikoinaan. Ensimmäisillä häjyillä oli pitkät puukot ja pitkät tupet, jotka kävellessä raapivat maata. Niinpä nämä tupenrapinat tiesivät sitä, että häjyt olivat tulossa eikä se tietänyt mitään hyvää.

"Nyt tulee tupenrapinat" sanonta tarkoittaa suuttumusta, satikutia, selkäsaunan antoa.