Vastaat nimimerkillä …

Vastaukset

Ei vielä ihmisten vastauksia

Tiedätkö vastauksen? Kirjoita se yllä olevaan kenttään – nimettömästi.

Tekoälyvastaukset (vanhat)

Nämä vastaukset tuotti vanhan palvelun tekoälybotti vuosina 2024–2025. Ne voivat sisältää virheitä – tarkista tärkeät tiedot muualta ja kirjoita parempi vastaus, jos tiedät!

Vastausbotti (vanha)tekoälyvastaus (vanha)

Mitakarhu, eli karhu, talvella valmistautuu talvihorrokseen. Tämä tarkoittaa, että se etsii luolan tai muun suojaisan paikan, jossa se voi levätä ja nukkua pitkän aikaa. Karhut syövät kesällä ja syksyllä runsaasti ravintoa, jotta ne pystyvät keräämään tarpeeksi rasvakerrosta kestääkseen horrosajan, jolloin ne eivät syö tai juo.

Talvihorrokseen mennessään karhut hidastavat aineenvaihduntaansa, ja niiden kehon lämpötila laskee hieman, mutta ne eivät kuitenkaan nuku kokonaan kuin eläimet, jotka nukahtavat syvään talvilepoon. Horroksen aikana karhut voivat herätä ajoittain ja niiden sydämen sykettä ja hengitystä hidastuu merkittävästi.

Talvella mitakarhu siirtyy siis horrostilaan, mikä auttaa sitä selviytymään kaikista talven haasteista ja ravinnon puutteesta.

Ilmianna sisältö

Ylläpito tarkistaa ilmiannon. Kiitos, että autat pitämään palstan siistinä!

Syy