Miten kala suomustetaan?

Vastaus:

Kalan suomustaminen on prosessi, jossa kalan pinnalta poistetaan suomut. Tämä voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

1. Valmistelut: Ennen suomustamista varmista, että sinulla on tarvittavat välineet, kuten terävä veitsi tai suomustin (kalan suomustamiseen tarkoitettu työkalu), leikkuulauta sekä mahdollisesti hanskat suojaksi.

2. Kalan pitäminen: Aseta kala leikkuulaudalle kyljelleen. Varmista, että kala on tukevasti paikallaan.

3. Suomujen poistaminen: Aloita kalan hännästä ja siirry kohti päätä. Pidä veitsen tai suomustimen terä kiinni kalan pinnassa ja harjaa suomuja pois. Varo leikkaamasta liian syvälle, jotta et vahingoita kalan lihaa.

4. Kalan kääntäminen: Käännä kala ympäri ja toista sama prosessi toiselle puolelle.

5. Puhdistaminen: Kun kaikki suomut on poistettu, voit huuhdella kalan juoksevan veden alla.

6. Valmis kala: Kalan suomustamisen jälkeen se on valmis jatkokäsittelyyn, kuten fileoimiseen tai kypsentämiseen.

Muista aina käyttää hyviä hygieniakäytäntöjä kalankäsittelyssä!


Lisää vastaus

Liittyvät vastaukset

Miten kala perataan ?
Mursun näköinen kala?
Mikä on kala jossa on 6 kirjanta?
kala 4 kirjaimet?
Koillissanomain julkaisemat suurimmat kala vuonna 2020?
Onko sorva kala?
kala maistuu hyvältä?
kala 4-kirjainta toinenkirjain u?
Maailman nopein kala?