Mitkä luokitellaan laitoskeittiöiksi?

Vastaus:

Laitoskeittiöt ovat suurkeittiöitä, joissa valmistetaan ruokaa suurille ihmisryhmille eri tarkoituksiin. Suomessa laitoskeittiöitä ovat esimerkiksi:

1. Koulukeittiöt - Valmistavat ruokaa oppilaille peruskouluissa, lukioissa ja muissa oppilaitoksissa.

2. Sairaalakeittiöt - Tarjoavat ravintoa potilaille ja henkilökunnalle sairaaloissa.

3. Hoitokodeissa ja vanhainkodeissa olevat keittiöt - Valmistavat ruokaa asukkaille ja henkilökunnalle.

4. Juhlapalvelut ja catering-yritykset - Kunnostavat suuria määriä ruokaa erilaisiin tapahtumiin ja juhliin.

5. Vankilakeittiöt - Tarjoavat ruokaa vankiloissa oleville.

6. Teolliset keittiöt - Valmistavat suuria määriä ruokaa esim. ruokateollisuudessa.

Laitoskeittiöiden toiminta on usein säännösteltyä ja niiden on noudatettava erityisiä hygienia- ja turvallisuusstandardeja, koska niissä valmistettavat ruokamäärät ja -prosessit ovat huomattavasti suurempia kuin tavallisissa kotikeittiöissä.


Lisää vastaus

Liittyvät vastaukset

Miten eliöitä luokitellaan?
Mihin sukuun isopanda luokitellaan?
Mikä luokitellaan piraatiksi?
Mihin heimoon isopanda luokitellaan?
Miten mikrobilääkkeet luokitellaan?