Kysy mitä vain, vastaa kysymyksiin tai paranna vastauksia.
Mitkä luokitellaan laitoskeittiöiksi?
Vastaus:
Laitoskeittiöt ovat suurkeittiöitä, joissa valmistetaan ruokaa suurille ihmisryhmille eri tarkoituksiin. Suomessa laitoskeittiöitä ovat esimerkiksi:
1. Koulukeittiöt - Valmistavat ruokaa oppilaille peruskouluissa, lukioissa ja muissa oppilaitoksissa.
2. Sairaalakeittiöt - Tarjoavat ravintoa potilaille ja henkilökunnalle sairaaloissa.
3. Hoitokodeissa ja vanhainkodeissa olevat keittiöt - Valmistavat ruokaa asukkaille ja henkilökunnalle.
4. Juhlapalvelut ja catering-yritykset - Kunnostavat suuria määriä ruokaa erilaisiin tapahtumiin ja juhliin.
5. Vankilakeittiöt - Tarjoavat ruokaa vankiloissa oleville.
6. Teolliset keittiöt - Valmistavat suuria määriä ruokaa esim. ruokateollisuudessa.
Laitoskeittiöiden toiminta on usein säännösteltyä ja niiden on noudatettava erityisiä hygienia- ja turvallisuusstandardeja, koska niissä valmistettavat ruokamäärät ja -prosessit ovat huomattavasti suurempia kuin tavallisissa kotikeittiöissä.
Liittyvät vastaukset
Miten eliöitä luokitellaan?
Mihin sukuun isopanda luokitellaan?
Mikä luokitellaan piraatiksi?
Mihin heimoon isopanda luokitellaan?
Miten mikrobilääkkeet luokitellaan?