Portugalilainen viinimäskistä tislattu viina?

Viinit

Vastaus:

Portugalilainen viinimäskistä tislattu viina tunnetaan nimellä "aguardente". Aguardente tarkoittaa kirjaimellisesti "poltettua vettä", ja se on vahva alkoholi, jota valmistetaan käytetystä viinistä tai viinimäskistä. Aguardentea käytetään usein erilaisissa perinteisissä portugalilaisissa juomissa, kuten "ginjinha" (kirsikka-alkoholi) ja "bagaceira", joka on erityisesti portugalilainen viinarypä.

Bagaceiraa valmistetaan viinintuotannon yhteydessä jääneiden viinimäskien ja kantojen tislaamisesta. Se on yleensä voimakasta ja sillä on voimakas maku, ja se voi vaihdella eri valmistajien mukaan. Aguardentea käytetään myös ruoanlaitossa ja se on tärkeä osa portugalilaista kulttuuria ja perinteitä.


Lisää vastaus