Varhaisperunoiden oikea lämpötila keitettäessä al DEnte?

Vastaus:

Varhaisperunoiden keittäminen al dente -muotoon tarkoittaa, että perunat ovat kypsiä, mutta niissä on vielä jonkin verran purutuntumaa. Oikea lämpötila keittäessä varhaisperunoita on 90-100 °C, eli vettä voidaan keittää.

1. Aloita pesemällä ja kuorimalla perunat halutessasi. Voit myös keittää niitä kuorineen.
2. Laita perunat kattilaan, jossa on kylmää vettä. Lisää suola makusi mukaan.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä niin, että se kiehuu miedosti.
4. Keitä perunoita noin 10-20 minuuttia koosta riippuen. Tarkista kypsyys 10 minuutin välein.
5. Kun perunat ovat juuri kypsiä, mutta vielä napakoita, valuta ne.

Muista, että kypsennysaika vaihtelee perunoiden koon ja lajin mukaan, joten on hyvä testata niitä ennen kuin ne ovat täysin pehmeitä.


Lisää vastaus