Miten tärkkelyksestä saadaan makeaa siirappia, jota voidaan käyttää makeuttamaan makeisia ja hilloja?

Vastaus:

Entsyymien katalyyttinen toiminta perustuu niiden kykyyn alentaa substraattiin kohdistuvan reaktion aktivaatioenergiaa. Tämä tapahtuu siten, että entsyymi pakottaa substraatin kohti siirtymätilaa muodostamalla sen kanssa heikkoja vuorovaikutuksia, joita muodostuu eniten substraatin ollessa juuri siirtymätilassa. Heikkojen vuorovaikutusten ja siirtymätilan uusien sidosten syntyminen vapauttaa energiaa, joka sysää katalysoitavan reaktion liikkeelle nopeammin. Lisäksi substraatti voi sitoutua entsyymiin sellaisessa asennossa, että sille voidaan tarjota muita katalyysiin osallistuvia atomiryhmiä tai toinen molekyyli, johon substraatin on tarkoitus sitoutua.


Lisää vastaus

Vastaaja: user1210357568

Aiemmat vastaukset

amylaasientsyymi hajottaa tärkkelyksen makeaksi glukoosiksi

amylaasientsyymi hajottaa tärkkelyksen makeaksi glukoosiksirn

BIOS1 on hyvä kirja mut näköjää tehtävät liia vaikeita :DDD

oisko jotaki entsyymi hommia

BIOS1 on hyvä kirja mut näköjää tehtävät liia vaikeita :DDD

SOMEBODY TOUCHA MY SPAGET

en