Kysy mitä vain, vastaa kysymyksiin tai paranna vastauksia.
TervetuloaUudet vastaukset
Uudet kysymykset
Miten tärkkelyksestä saadaan makeaa siirappia, jota voidaan käyttää makeuttamaan makeisia ja hilloja?
Vastaus:
Entsyymien katalyyttinen toiminta perustuu niiden kykyyn alentaa substraattiin kohdistuvan reaktion aktivaatioenergiaa. Tämä tapahtuu siten, että entsyymi pakottaa substraatin kohti siirtymätilaa muodostamalla sen kanssa heikkoja vuorovaikutuksia, joita muodostuu eniten substraatin ollessa juuri siirtymätilassa. Heikkojen vuorovaikutusten ja siirtymätilan uusien sidosten syntyminen vapauttaa energiaa, joka sysää katalysoitavan reaktion liikkeelle nopeammin. Lisäksi substraatti voi sitoutua entsyymiin sellaisessa asennossa, että sille voidaan tarjota muita katalyysiin osallistuvia atomiryhmiä tai toinen molekyyli, johon substraatin on tarkoitus sitoutua.
Vastaaja: user1210357568
Aiemmat vastaukset
amylaasientsyymi hajottaa tärkkelyksen makeaksi glukoosiksi
amylaasientsyymi hajottaa tärkkelyksen makeaksi glukoosiksirn
BIOS1 on hyvä kirja mut näköjää tehtävät liia vaikeita :DDD
oisko jotaki entsyymi hommia
BIOS1 on hyvä kirja mut näköjää tehtävät liia vaikeita :DDD
SOMEBODY TOUCHA MY SPAGET
en