Miten tehdään suklaa kakku?

Vastaus:

Suklaakakun tekeminen on melko helppoa ja maukasta! Tässä on yksinkertainen resepti, jolla voit valmistaa herkullisen suklaakakun.

### Ainekset:

Kakkuun:
- 200 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 kanamunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Ripaus suolaa

Kuorrutteeseen (valinnainen):
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita

### Ohjeet:

1. Esivalmistelut:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla.

2. Suklaan ja voin sulattaminen:
- Sulata suklaa ja voi yhdessä kattilassa miedolla lämmöllä. Taittele sekoittaen, kunnes se on täysin sulanut ja tasainen. Anna jäähtyä hieman.

3. Muiden raaka-aineiden sekoittaminen:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Tämä vie yleensä noin 5-7 minuuttia.
- Lisää suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahdon joukkoon.

4. Kuivat aineet:
- Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola toisessa kulhossa.
- Lisää kuivat aineet suklaaseokseen ja sekoita varovasti, kunnes kaikki raaka-aineet ovat yhdistyneet.

5. Paistaminen:
- Kaada taikina valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes kakun pinta on kiinteä ja hammastikkuun ei jää taikinaa.

6. Jäähdytys:
- Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois vuoasta ja siirrät ritilälle jäähtymään kokonaan.

7. Kuorrute (valinnainen):
- Sulata suklaa ja voi yhdessä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes se on tasaista. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja levitä se tasaisesti.

8. Tarjoilu:
- Anna kakun kuorrutuksen jähmettyä, ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Kakku maistuu erinomaiselta esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Nautinnollisia leivonthetkiä!


Lisää vastaus