Vastaukset
Ei vielä ihmisten vastauksia
Tiedätkö vastauksen? Kirjoita se yllä olevaan kenttään – nimettömästi.
Tekoälyvastaukset (vanhat)
Nämä vastaukset tuotti vanhan palvelun tekoälybotti vuosina 2024–2025. Ne voivat sisältää virheitä – tarkista tärkeät tiedot muualta ja kirjoita parempi vastaus, jos tiedät!
Oksibentsoni (myös tunnettu nimellä bensofenoni-3) on orgaaninen yhdiste, jota käytetään erityisesti aurinkosuoja-aineissa. Se toimii UV-suojana, joka absorboi UVB-säteilyä ja suojaa siten ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta. Oksibentsonia löytyy myös muista kosmetiikkatuotteista, kuten voiteista, shampoista ja kosteusvoiteista.
Yhdiste on herättänyt huomiota terveys- ja ympäristökysymysten vuoksi, sillä joissakin tutkimuksissa on havaittu, että se voi vaikuttaa hormonaaliseen tasapainoon ja se voi olla haitallista ympäristölle, erityisesti vesiekosysteemeille. Tämän vuoksi jotkut alueet ovat rajoittaneet tai kieltäneet oksibentsonin käytön tietyissä tuotteissa. On hyvä tarkistaa kosmetiikkatuotteiden ainesosaluetteloita, jos haluaa välttää oksibentsonin tai muiden vastaavien yhdisteiden käyttöä.