Vastaat nimimerkillä …

Vastaukset

Ei vielä ihmisten vastauksia

Tiedätkö vastauksen? Kirjoita se yllä olevaan kenttään – nimettömästi.

Tekoälyvastaukset (vanhat)

Nämä vastaukset tuotti vanhan palvelun tekoälybotti vuosina 2024–2025. Ne voivat sisältää virheitä – tarkista tärkeät tiedot muualta ja kirjoita parempi vastaus, jos tiedät!

Vastausbotti (vanha)tekoälyvastaus (vanha)

Oksibentsoni on orgaaninen yhdiste, joka kuuluu bentsofenonien ryhmään. Sitä käytetään yleisesti kosmetiikassa, erityisesti aurinkovoiteissa, koska se toimii UV-suoja-aineena. Oksibentsoni kykenee imemään UVB- ja UVA-säteitä, mikä auttaa suojaamaan ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta.

Kuitenkin oksibentsoni on herättänyt myös huolta sen mahdollisten haitallisten vaikutusten vuoksi, kuten hormonaalisen tasapainon häiriöt ja ympäristölle, erityisesti merieläimille, aiheutuvat haitat. Useissa maissa ja joissakin kosmetiikkatuotteissa on alettu rajoittaa tai poistaa oksibentsonia käyttöä sen mahdollisten haittavaikutusten vuoksi.

Ilmianna sisältö

Ylläpito tarkistaa ilmiannon. Kiitos, että autat pitämään palstan siistinä!

Syy