Millaisia raaka aineita voit gratinoida?

Vastaus:

Gratinoiminen on ruoanlaittotekniikka, jossa käytetään juustoa tai muuta päällystettä, joka ruskistuu uunissa korkeassa lämpötilassa. Seuraavassa on joitakin raaka-aineita, joita voit gratinoida:

1. Vihannekset:
- Parsi
- Perunat
- Kukka- ja parsakaali
- Kukkakaali
- Tomaatit
- Kesäkurpitsa
- Sipulit

2. Pastat ja riisi:
- Lihapasta
- Riisi (esim. risotto)
- Makaroni

3. Liha ja kala:
- Kana
- Kananrintafileet
- Kala (esim. lohi)
- Kokkeli

4. Merevati:
- Katkaravut
- Kalmari
- Hummeri

5. Pavut ja herneet:
- Pavut (esim. punaiset pavut)
- Herneet (esim. pakasteherneet)

6. Juustot:
- Parmesan, cheddar tai muut sulavat juustot
- Vihannekset ja juustot yhdistettynä

7. Perunalaatikot ja gratinoinnit:
- Perunagratiini
- Juustokastike (esim. bechamel)

Gratinoidessa voit käyttää myös erilaisia mausteita ja yrttejä makua antamaan, ja voit kokeilla erilaisia yhdistelmiä raaka-aineiden kanssa luodaksesi uusia ja mielenkiintoisia makuja!


Lisää vastaus