Mitä kalalle tulee tehdä mahdollisimman pian?

Vastaus:

JOS SINÄ KÄYT ITSE KALASSA JA SAAT SEN: Ongella, virvelillä, perholla, lipolla, katiskallla, nuotalla tai verkolla .
SE PITÄÄ TARKISTAA ONKO SE TERVE JA PISTÄÄ SE HENGILTÄ , sitten pestä kylmällä vedellä , perata, suomustaa poistaa sisälmykset pois ( maksa , munuainen, sydän, haima, mäti ( isoilta kaloilta tämä otetaan ja pistävät myyntiin hyvällä hinnalla tätä myydään KAVIAARINA) ,
jos haluat ison kalan fileoida poista pää vasta kun olet sen fileointi veitsellä halkaissut myös käden kokoisia ahvenia fileoida sekin onnistuu .
MUISTA , ETTET PIDÄ KALAA LÄMPIMÄSSÄ LÄMMIN PILANNUTTAA KALAN SYÖNTIKELVOTTOMAKSI AINA ON KALASSA SYYTÄ HUOLEHTIA , ETTÄ LAITAT KALA SAALIIN KYLMÄKASSIIN .
AMMATTIKALASTAJAT LAITTAVAT JALAN JÄIHIN.
MADE: Made on pohjassa elävä SUOMUTON kala , se pestään hyvin kotona mudasta ja poistetaan nahka tämä muistuttaa ulkonäöltään haukea, mutta tällä ei ole suomuja TERVE ( SYÖMÄKELPOINEN ) MADE ON VÄRILTÄÄN VAALEAN RUSKEA.
JOS OSTAT KALATISKILTÄ KOKONAISENA : Sama ohje kun edellä ,
Fileenä JOS ET HETI LAITA KALAA RUOAKSI LAITA SE PAKKASEEN PAKASTIMEEN .
KALAN LYHYEMPI SÄILYTYS PAIKKA ON JÄÄKAAPISSA, JA SIELÄKIN SE SÄILYTETÄÄN KORKEINTAAN SEURAAVAAN PÄIVÄÄN
MUISTA MITÄÄN JO SULATETTUA ELINTARVIKETTA EI SAA ENÄÄ PAKASTAA EI MYÖS KALAA.


Paranna vastausta

Vastaaja: user1904764895