Miten tehdään suklaa kakku?

Vastaus:

Suklakkakun tekeminen on melko yksinkertaista ja herkullista! Tässä on perusresepti suklaakakulle:

### Ainekset

Kakkupohja:
- 2,5 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl kasviöljyä (esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyä)
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuumaa vettä

Kuorrutus:
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta

### Ohjeet

1. Esivalmistelut:
- Lämmitä uuni 175 °C:een.
- Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (noin 24 cm halkaisijaltaan).

2. Kakkupohjan valmistaminen:
- Sekoita suuressa kulhossa sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola.
- Lisää öljy, kananmunat, maito ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää lopuksi kuuma vesi ja sekoita huolellisesti. Taikina on melko juoksevaa, mutta se on normaalia.

3. Paistaminen:
- Kaada taikina valmiiseen kakkuvuokaan.
- Paista uunissa noin 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (tarkista kypsyys hammastikulla: tikkuun ei saa tarttua taikinaa).
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia, poista sitten vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ritilällä.

4. Kuorrutuksen valmistaminen:
- Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa (tai vesihauteessa) ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita hyvin.

5. Kuorruttaminen:
- Levitä jäähtynyt kuorrutus kakun päälle tasaisesti.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

6. Tarjoile:
- Leikkaa kakku viipaleiksi ja tarjoile.

Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi marjoilla, pähkinöillä tai kermavaahdolla. Hyvää ruokahalua!


Lisää vastaus