1700-luvun filosofi?

Vastaus:

Maailman mannuilla ja merillä meriittiä ansainnut suomalainen Anders Chydenius (1729 Sotkamo - 1803 Kokkola). Hänen lisäkseen mm. Voltaire (1694-1778), Immanuel Kant (1724-1804), Adam Smith (1723-1790), David Hume (1711-1776), Jeremy Bentham (1748-1832). Edellä mainitut filosofit lähinnä valistusfilosofeja tai talousfilosofeja. Eurooppalaisten tai angloamerikkalaisten lisäksi monissa muissakin maanosissa on ollut filosofeiksi luokiteltavia henkilöitä, jotka yleensä miehiä. Tieteenhistoria yleensä mainitsee edellä mainitut saksalaista monitieteellistä Goethea unohtamatta.


Lisää vastaus

Vastaaja: doeland

Liittyvät vastaukset

Eräs viiskybänen rummo liihottaa Maikkulan raitilla. Pukeutuu 2000-luvun junttihepeneisiin ja on välillä jatkuvasti tahdosta riippumattomassa hoidossa suljetulla Peltolassa. Asuu Maikkulassa ja sen hamppi miehet aina jättävät sen. Kirjoittelee johonkin kyssäreihin pahaa tutuistaan, googlaa päivittäin omaa nimeään ja kiusaa ihmisiä netissä. Onko noloa? ?
Eräs viiskybänen rummo liihottaa Maikkulan raitilla. Pukeutuu 2000-luvun junttihepeneisiin ja on välillä jatkuvasti tahdosta riippumattomassa hoidossa suljetulla Peltolassa. Asuu Maikkulassa ja sen hamppi miehet aina jättävät sen. Kirjoittelee ohonkin kyssäreihin pahaa tutuistaan, googlaa päivittäin omaa nimeään ja kiusaa ihmisiä netissä. Onko noloa? ?
Miksi Suomen teollisuus alkoi kasvaa 1800-luvun kuluessa?
Tuntemattoman luvun merkki?

Liittyvät kysymykset

Samin ex vaimoa tuli nähtyä muutama vuosi sitten Douppilassa Siellä se istui puliveivareiden kanssa Salella jämähtäneenä kuteissaan 2000-luvun alkuun. Juopon-näppyiset punertavat roikkuposket tutisten käkätti sitä kammottavaa nauruaan olut-tölkki kädessä?
Samin ex vaimo tykkää kyllä arvostella muita painon ja ulkonäön kannalta vaikka itse on lihonut älyttömästi kun juo kaljaa melkein päivittäin tulihan tuota kotkaa nähtyä muutama vuosi sitten Douppilassa Siellä se istui puliveivareiden kanssa Salella jämähtäneenä kuteissaan 2000-luvun alkuun. Juopon-näppyiset punertavat roikkuposket tutisten käkätti sitä kammottavaa nauruaan olut-tölkki kädessä?
Samin ex vaimo tykkää kyllä arvostella muita painon ja ulkonäön kannalta vaikka itse on lihonut älyttömästi kun juo kaljaa melkein päivittäin Ja kyllä se ikäkin näkyy naamassa, tulihan tuota kotkaa nähtyä muutama vuosi sitten Douppilassa. Siellä se istui puliveivareiden kanssa Salella jämähtäneenä kuteissaan 2000-luvun alkuun. Juopon-näppyiset punertavat roikkuposket tutisten käkätti sitä kammottavaa nauruaan olut-tölkki kädessä?
Ei se Samin ex vaimo Sassi kyllä mikään kaunis nainen enää ole. tykkää kyllä arvostella muita painon ja ulkonäön kannalta vaikka itse on lihonut älyttömästi kun juo kaljaa melkein päivittäin Ja kyllä se ikäkin näkyy naamassa, tulihan tuota kotkaa nähtyä muutama vuosi sitten Douppilassa. Siellä se istui puliveivareiden kanssa Salella jämähtäneenä kuteissaan 2000-luvun alkuun. Juopon-näppyiset punertavat roikkuposket tutisten käkätti sitä kammottavaa nauruaan olut-tölkki kädessä?
Ei se Samin ex vaimo Sassi Sulotar kyllä mikään kaunis nainen enää ole. tykkää kyllä arvostella muita painon ja ulkonäön kannalta vaikka itse on lihonut älyttömästi kun juo kaljaa melkein päivittäin Ja kyllä se ikäkin näkyy naamassa, tulihan tuota kotkaa nähtyä muutama vuosi sitten Douppilassa. Siellä se istui puliveivareiden kanssa Salella jämähtäneenä kuteissaan 2000-luvun alkuun. Juopon-näppyiset punertavat roikkuposket tutisten käkätti sitä kammottavaa nauruaan olut-tölkki kädessä?
Ketkä olivat 1400 luvun sivistyneistöä?