Miksi sana haastava korvaa nykyään sellaisia sanoja kuin vaikea, ongelmallinen jne?

Sanat

Vastaus:

Haastava on neutraali sana. "Vaikea, ongelmallinen jne." ovat kielteisempiä ja ne yhdistetään usein negatiivisiin asioihin. Sanaa "haastava" voidaan käyttää monipuolisemmin eri yhteyksissä, sekä positiivisissa että kielteisissä. Esim. Sairaaloissa ennen "aggressiivinen potilas", joka mainitaan nykyään papereissa 'haastavasti käyttäytyvä p...' on jäänyt lähetteessä epäselväksi potilaan haastavuuden laatu ja tällä tavalla neutraaleista ilmauksista on tullut oikeasti hoitajille vammoja, luunmurtumia ym. vaaraa aiheuttaneita tilanteita. Jokaiseen negatiiviseen tilanteeseen ei eufemismi ole hyväksi.


Lisää vastaus

Vastaaja: user908236747

Aiemmat vastaukset

Haastava on neutraali sana. "Vaikea, ongelmallinen jne." ovat kielteisempiä ja ne yhdistetään usein negatiivisiin asioihin. Sanaa "haastava" voidaan käyttää monipuolisemmin eri yhteyksissä, sekä positiivisissa että kielteisissä.

Se on neutraalimpi sana, "vaikea, ongelmallinen jne." ovat kielteisempiä ja ne yhdistetään usein negatiivisiin asioihin. Sana haastavaa voidaan käyttää monipuolisemmin eri yhteyksissä, sekä positiivisissa että kielteisissä.

Liittyvät aiheet

haastava